
I min bog er der er ikke meget, som slår duften af nybagt æblekage. Som veganer og ikke glutenspisende er duften af kage ofte noget jeg savner. Da bagværk godt være en udfordring og noget som kræver lidt mere overskud og planlægning end normalt. Men det gør det også sjovt og spændende.
Jeg har forsøgt at holde denne opskrift så simpel som muligt.

Jeg lavede denne kage sidst jeg holdt ferie. Jeg havde været ude og gå en lang tur med to hunde og nydt naturen.
På tilbagevejen fik jeg simpelthen sådan lyst til æble kage. En meget specifik craving må man sige. Men om ikke andet motiverede det mig til at komme igang.
Da jeg ikke var i mit eget køkken improviserede jeg opskriften og brugte en fremgangmåde, som jeg ofte følger når jeg bager vegansk.
Vi var 3 voksne om kagen, og den var væk på under et døgn. Det vil jeg kalde en succes. Kagen er brød, cremet, smager sødt af kanel og æble.
Jeg glæder mig til at høre hvad i syntes.

1. Start med at tænde din ovn på 200 gr. varmluft
2. Smør en springform i olivenolie el kokosolie, og sæt den til side.
3. Varm kokosolien i en kaserolle ved lav varme, så snart det er smeltet tages det fra varmen og stilles til at køle
4. Bland Chiafrø og vand sammen i en skål, rør godt rundt og lad det stå 5 min. Form det så til et "Chia æg". Det bliver så klistret at du kan samle det til et æg/ en kugle og lad det stå.
5. Fjern sten fra alle dadlerne, skær dem i tern og kom dem i en blender sammen med soja og olie, blend til det hele er en samlet masse.
6. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål
7. Kom dadelmassen i en skål og kom chia ægget i, sammen med æblejuice og bland det hele godt sammen. Kom derefter lidt af det tørre i ad gangen lidt efter lidt til du har en samlet dej.
8. Fordel dejen jævnt i springformen.
9. Skær 3 æbler med skrald i tynde både og kom dem ned i dejen i en cirkel. Dyrs lidt kanel henover.
10. Bag kagen i 20 min, tjek om kagen er færdig ved at sætte en gaffel i dejen og tage den op. Når der ikke er dej med, er kagen færdig.
Server kagen sammen med soja eller havre youghurt eller is.
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
1. Start med at tænde din ovn på 200 gr. varmluft
2. Smør en springform i olivenolie el kokosolie, og sæt den til side.
3. Varm kokosolien i en kaserolle ved lav varme, så snart det er smeltet tages det fra varmen og stilles til at køle
4. Bland Chiafrø og vand sammen i en skål, rør godt rundt og lad det stå 5 min. Form det så til et "Chia æg". Det bliver så klistret at du kan samle det til et æg/ en kugle og lad det stå.
5. Fjern sten fra alle dadlerne, skær dem i tern og kom dem i en blender sammen med soja og olie, blend til det hele er en samlet masse.
6. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål
7. Kom dadelmassen i en skål og kom chia ægget i, sammen med æblejuice og bland det hele godt sammen. Kom derefter lidt af det tørre i ad gangen lidt efter lidt til du har en samlet dej.
8. Fordel dejen jævnt i springformen.
9. Skær 3 æbler med skrald i tynde både og kom dem ned i dejen i en cirkel. Dyrs lidt kanel henover.
10. Bag kagen i 20 min, tjek om kagen er færdig ved at sætte en gaffel i dejen og tage den op. Når der ikke er dej med, er kagen færdig.
Server kagen sammen med soja eller havre youghurt eller is.
Velbekomme 🙂
Å, den så deilig ut. Takk for oppskrift.
Hej Eva, Velbekomme det er min fornøjelse 🙂