
Denne kage er simpelthen så lækker, cremet og lavet med en sødekratoffel-topping, som jeg kun kan anbefale jer at prøve.
Jeg lavede denne kage til et ernærinsgkursus i vegansk kost og livsstil i København, og den var utrolig populær.
Den er selvfølgelig vegansk. glutenfri og uden raffineret sukker.

Her sidder jeg på ernærings kurset og er super begejstret for at lære endu mere om plantebaseret mad og kinesisk medicin:)

Begynd med at skrælle sødekartoflerne og skære dem i små tern. Derefter kommes de i en gryde, dækkes med vand og koges 15 min til de er helt bløde.
Imens kartoflerne koger, tænd ovnen på 200 grader, kom kokosolie i en rund springform.
Begynd så at skrælle gulerødderne groft.
Si vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over og stil dem til side et sted hvor de kan køle af.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (Mel, bagepulver, Natron, Kanel, Kardemomme, Salt og Sukker.
Bland så alle de våde ingredienser sammen (æbleeddike, mælk, olie og æblemost).
Herefter blandes det tørre oven i det våde lidt efter lidt, indtil alt er samlet i en hel dej. Tilsidst tilsættes rosiner og gulerødder, bland det godt i dejen så det fordeles ligeligt.
Fordel dejen godt ud i hele springformen og sæt kagen i ovnen 20 min (ind til du kan stikke en gaffel i uden der kommer dej med op)
Imens kagen bages laves cremen.
Begynd med at varme kokosolien i en kasserolle ved lav varme. Så snart det er smeltet tag det af varmen og lad det køle.
Blend kartoflerne til en masse tilføj så citronsaft fra to pressede citroner, vand, æbleeddike, lidt salt, kokossirup og kokosolien til sidst.
Blend det hele sammen igen. Kom det i en skål og bland det godt sammen. Sæt det i køleskab en times tid.
Denne kage fungerer klart bedst, hvis den får lov til at blive serveret kold.
Tag kagen ud og til den på køl.
Når kagen er helt kølet af, kom så cremen hen over hele kagen og stil igen kagen på køl 10 min.
Imens det hele sætter sig hakkes valnødder i små tern, tag kagen ud og fordel nødderne på kagen, sådan som du syntes.
Jeg kan anbefale at servere kagen med kokosyoughurt, soyayoughurt eller kokosis.
Jeg serverede denne kage til et kursus i plantebaseret kost, hvor vi spiste den på en serviet. Alle var helt forelskede i smagen, og teksturen. Særligt var vi alle inklusiv mig slev virkelig imponerede over cremen.
Ingredients
Directions
Begynd med at skrælle sødekartoflerne og skære dem i små tern. Derefter kommes de i en gryde, dækkes med vand og koges 15 min til de er helt bløde.
Imens kartoflerne koger, tænd ovnen på 200 grader, kom kokosolie i en rund springform.
Begynd så at skrælle gulerødderne groft.
Si vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over og stil dem til side et sted hvor de kan køle af.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (Mel, bagepulver, Natron, Kanel, Kardemomme, Salt og Sukker.
Bland så alle de våde ingredienser sammen (æbleeddike, mælk, olie og æblemost).
Herefter blandes det tørre oven i det våde lidt efter lidt, indtil alt er samlet i en hel dej. Tilsidst tilsættes rosiner og gulerødder, bland det godt i dejen så det fordeles ligeligt.
Fordel dejen godt ud i hele springformen og sæt kagen i ovnen 20 min (ind til du kan stikke en gaffel i uden der kommer dej med op)
Imens kagen bages laves cremen.
Begynd med at varme kokosolien i en kasserolle ved lav varme. Så snart det er smeltet tag det af varmen og lad det køle.
Blend kartoflerne til en masse tilføj så citronsaft fra to pressede citroner, vand, æbleeddike, lidt salt, kokossirup og kokosolien til sidst.
Blend det hele sammen igen. Kom det i en skål og bland det godt sammen. Sæt det i køleskab en times tid.
Denne kage fungerer klart bedst, hvis den får lov til at blive serveret kold.
Tag kagen ud og til den på køl.
Når kagen er helt kølet af, kom så cremen hen over hele kagen og stil igen kagen på køl 10 min.
Imens det hele sætter sig hakkes valnødder i små tern, tag kagen ud og fordel nødderne på kagen, sådan som du syntes.
Jeg kan anbefale at servere kagen med kokosyoughurt, soyayoughurt eller kokosis.
Jeg serverede denne kage til et kursus i plantebaseret kost, hvor vi spiste den på en serviet. Alle var helt forelskede i smagen, og teksturen. Særligt var vi alle inklusiv mig slev virkelig imponerede over cremen.
Comments