Print Options:

Vegansk Poh Suppe

Yields4 ServingsPrep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins

Jeg elsker vietnamesisk mad og det er så nemt at lave retterne veganske og stadig få den friske smagsoplevelse. Dette er klart en af mine favorit supper.

 1 l Kogt vand med vegansk grøntsagsbullion
 100 g Champingion eller andre svampe i skiver
 1 Stor sødekartoffel skåret i tern
 1 Stang Kanel
 10 g frisk fint revet ingefær
 200 g Risnudler eller sorte ris
 6 tsp glutenfri soya sovs
 2 tsp Korrianderfrø
 2 Lime
 1 Hvidløg
 2 tsp sesamolie
 100 g økologiske Kikærter enten kogt eller fra glas
 2 tsp olivenolie
 4 stjerneanis
 1 Kvast friske korriander
Fremgangsmåde
Tilbered grøntsagerne
1

Start med at skære kartoflen i mundrettebidder, champingion i skiver, løg, hvidløg i mså tern og riv ingefær.

Steg løg, hvidløg, korrianderfrø, ingefær, salt og peber med vand i en gryde. Kom lidt vand i ad gangen, som det koges fra.

Tilføj nu alle grøntsagerne i vand i gryden i 10-15 min.

Lav grøntsagssuppen
2

Kog en kedel vand ca 1,5 L kom vandet i en skål og bland vegansk grøntsagsboullion heri. Enten to bullionterninger eller 1 spsk grøntsagsbullion. Hvis den smager meget af salt, vær opmærksom på ikke at bruge for meget soya sovs.

Kom grøntsagssuppen over i gryden og kog den sammen med grøntsagerne

Tilføj limesaft fra 2 lime, pres saften i, og kom derefter resterne i suppen så de koges med.

Kom stjerneanis soya sovs og kanelstang i suppen.

Lad suppen sætte sig og lav tilbehøret
3

Lad suppen koge ind i 20 min

Kog imens sorte ris eller risnudler. Dette er traditionelt en nudelsuppe. Men jeg syntes personligt den fungerer godt med sorte ris. Hvis du ønsker nudler vil jeg anbefale risnudler til retten her.

Steg kikærter i olie med slat peber, cayennepeber på en pande i olivenolie ca. 5 min. Dette har jeg også prøvet med TOFU, og er du TOFU elsker som mig, kan det virkelig også anbefales.

Servering
4

Server retten med friske korriander på toppen.

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 4