Print Options:

Sund Vegansk omega-grød

Yields1 Serving

 4 cups Økologisk quinua
 ½ cup Økologisk Grovvalset Havregryn
 1 tsp Kanel
 3 cups Mandelmælk
 3 tsp Økologisk Spirulina Pulver
 1 tbsp Øko Chiafrø
 2 tsp Økologisk´ Hybenpulver
 2 tbsp Øko Hampefrøskaller
 8 Valnødder
 2 tbsp Solsikkekerner
Fremgangsmåde
Forberedelse
1

Start med at komme quinoa i en skål, dæk det til med vand så der er en cm vand over kernerne. Lad det stå i blød 8 timer.

Sæt også valnødder og solsikkefrø i blød i en skål, her skal der være ca. 4. cm vand over nødderne. De slal også stå 8 timer.

Dette kan undlades, men hvis du ønsker at få mere næring ud af det du spiser og forbedre din fordøjelse, så vil jeg anbefale dig at gøre forsøget.

2

Hæld alt vand fra quinoaen, skyl med vand i en si så alt det gamle vand skylles væk. Kom blandingen i en gryde, hæld vand over så der er en cm fra kernerne og op til vandoverfladen. Tilsæt lidt salt og kog quinoaen.

Stil quinoaen i køleskab så du har den klar til din morgengrød. Det kan også bruges til salater i frokosten.

3

Tag du 5 spsk af kerne blandingen og kom i en kasserolle. Hæld ca 1/2 dl mandelmælk henover og varm det op ved jævn varme. Tilføj havregryn og lad det koge yderligere 3 min.
Tilføj nødder, salt, spirulina, hyben og kanel som smag og omega-3 fedtsyrer.
Tilsidts tilføjes Chiafrø i grøden, tag så grøden af varmen og anret den i en skål. Pynt med hampefrø tilsidst.

Du kan evt tilføje frugt i eller på grøden. Til denne grød foretrækker jeg at spise Peanutbutter blended med økologisk tahini.