Print Options:

Sund Vegansk Gulerodskage

Yields1 Serving

 250 g Glutenfri mel (boghvedemel og rismel eller en købt melblanding)
 1 tsp Bagepulver
 1 tsp Natron
 15 tsp Himalaya salt
 2 tsp Kanel
 1 tsp Kardemomme
 300 g Groft Revet Øko Gulerødder
 200 g Øko Palmesukker
 1 tbsp Æble Eddike
 1 tbsp Øko Æblemost
 1 cup Mandelmælk
 1 tbsp Øko Koldbresset Olivenolie
 200 g Øko rosiner
Lækker Sødekartofel Creme
 3 Øko sødekartofler
 2 cups Kokossirup / rismalt sirup
 5 tbsp Økologisk koldpresset kokosolie
 2 tsp Friskpresset citronsaft fra øko citroner
 1 tsp Æbleeddike
 12 tsp Himalayasalt
 2 tsp Vand
Fremgangsmåde
1
1

Begynd med at skrælle sødekartoflerne og skære dem i små tern. Derefter kommes de i en gryde, dækkes med vand og koges 15 min til de er helt bløde.

2
2

Imens kartoflerne koger, tænd ovnen på 200 grader, kom kokosolie i en rund springform.
Begynd så at skrælle gulerødderne groft.
Si vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over og stil dem til side et sted hvor de kan køle af.

3
3

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (Mel, bagepulver, Natron, Kanel, Kardemomme, Salt og Sukker.

4
4

Bland så alle de våde ingredienser sammen (æbleeddike, mælk, olie og æblemost).
Herefter blandes det tørre oven i det våde lidt efter lidt, indtil alt er samlet i en hel dej. Tilsidst tilsættes rosiner og gulerødder, bland det godt i dejen så det fordeles ligeligt.

5

Fordel dejen godt ud i hele springformen og sæt kagen i ovnen 20 min (ind til du kan stikke en gaffel i uden der kommer dej med op)

Lækker Sødekartoffel Creme
6

Imens kagen bages laves cremen.
Begynd med at varme kokosolien i en kasserolle ved lav varme. Så snart det er smeltet tag det af varmen og lad det køle.
Blend kartoflerne til en masse tilføj så citronsaft fra to pressede citroner, vand, æbleeddike, lidt salt, kokossirup og kokosolien til sidst.
Blend det hele sammen igen. Kom det i en skål og bland det godt sammen. Sæt det i køleskab en times tid.

Pynt og servering
7

Denne kage fungerer klart bedst, hvis den får lov til at blive serveret kold.
Tag kagen ud og til den på køl.
Når kagen er helt kølet af, kom så cremen hen over hele kagen og stil igen kagen på køl 10 min.

Imens det hele sætter sig hakkes valnødder i små tern, tag kagen ud og fordel nødderne på kagen, sådan som du syntes.

Jeg kan anbefale at servere kagen med kokosyoughurt, soyayoughurt eller kokosis.

Jeg serverede denne kage til et kursus i plantebaseret kost, hvor vi spiste den på en serviet. Alle var helt forelskede i smagen, og teksturen. Særligt var vi alle inklusiv mig slev virkelig imponerede over cremen.

Nutrition Facts

Serving Size 1 Cake

Servings 0

EnglishDansk