EnglishDanish

Modtag nyhedsbrev med eksklusive opskrifter

Min Historie

Jeg hedder Maria Anemone, opkaldt efter anemonerne som blomstrede den dag jeg blev født på Lolland. Jeg er 28 år gammel og bor i dag i København.

Jeg fandt yogaen helt tilbage i 2009 hvor jeg grundet konstante smerter i ryg, ben og fødder søgte efter noget, som kunne hjælpe. Jeg oplevede så voldsomme og intense smerter, at de begrænsede min hverdag. Jeg kunne ikke gå på trapper, gå lange distancer, bære tunge tasker, købe ind, lave mad, gå i byen, træne  eller tage til koncerter.

Det var en meget svær, situation at håndtere særligt fordi jeg ikke vidste hvad der var “galt”. Det var svært for mig at finde håb om bedring. Heldigvis oplevede jeg at yoga hjalp, og jeg blev ved med at arbejde med min krop. Jeg havde en fortid som elite kajakroer og havde derfor en høj grad af disciplin, som hjalp mig med at kæmpe videre.

Læs mere her: Jeg fik friheden tilbage

Først uddannede jeg mig som hot yogalærer og lærte om østens livsfilosofi, mediation og hata yoga. Dernæst fandt jeg ud af at jeg havde brug for at sætte tempoet endu mere ned, og forelskede mig i Yin Yoga. Kort tid efter tog jeg en yin yogalærer uddannelse hos Asiens førende yin yogalærer Victor Chng, og gennem den praksis, begyndte jeg langsom og sikkert at ændre min krops strukturer, få ro på tanker og sind og begynde en indre rejse.

Jeg sætter idag stor ære i at dele den praksis, som ændrede mit liv. Jeg går ydmygt til opgaven med en bevidsthed om at alle kan helbrede deres egen krop, med den rette vejledning og motivation. Jeg tilbyder den vej, som var den rette for mig i mit liv, og det gør mig uendeligt taknemlig og glad hver gang deltagere på mine hold og klienter i behandling får det bedre.

Hvorfor Anemone Yoga?

I 1943 skrev forfatteren Kaj Munk et digt om den blå anemone. Det digt var hans sidste kamp mod den tyske besættelse, hvor hans ukuelige modstand bliver udtrykt gennem den sarte lille blomst, der er en af Danmarks sikreste forårsbebudere. Og som vi ved, betyder begyndelse af foråret også slutningen på vinteren; den kolde tid, hvor man samler kræfter og blot venter på at blive fri igen.

Anemonen er en stærk blomst, der kommer igen hvert år og proklamerer forårets komme. Den findes i de fleste danske skove – særligt, hvor jorden er lidt leret som på Lolland, hvor jeg født og opvokset. Digtet handler om at stå fast, holde ved og kæmpe, selvom det er svært. Aller tydeligst kan man se det i sangens 3. vers:

gracetips.co

Som Anemonen, har kæmpet sig gennem vinteren har jeg kæmpet mig gennem 8 år med konstante smerter, Og med hjælp fra blandt andet yin yoga har jeg ”gennembrudt den sorte jord”. Jeg står nu som anemonen stå hvert forår - klar igen med rødderne i jorden og lader mine sølvblå blade rejse sig mod himlen.

Uddannelse og erfaring:

I dag arbejder jeg  som selvstændig ergoterapeut med at hjælpe mennesker med smerter, skader og fordøjelsesproblemer til at blive raske. Jeg benytter en bestemt undervisningsform, som foregår gennem en-til-en samtaler, afholder yin yoga forløb om smerter, ugentlige yin yoga hold, workshops, vegansk kostvejledning mm.

Tidlige har jeg arbejdet i psykiatrien, med genoptræning og som jobkonsulent, samt som underviser på Ergoterapeutuddannelsen i København og med forskning i Socialt arbejde på Ålborg Universitet.

Yogalærer i 4 år

Undervisning har altid været en stor del af mig. Jeg udvikler mig når jeg lærer fra mig og nyder at viderformidle viden. Jeg har undervist yoga siden 2015 både hatha, yin yoga og vinyasa. I dag underviser jeg primært i yin yoga og meditation, da det er den praksis, som ændrede mit liv og min krop markant.

Elad Itzkin Yoga Photography - Maria Anemone Kongstad - About Me - Om Mig - Anemone Yoga

KORT CV

Yogalærer og Smertekurser

 • 2018 Vegansk Kostvejlending, The Veg School - Kew Yee
 • 2018 Anatmy And Trains In Motion
 • 2018 Smerte & Symptommodificering kursus - Simon Roost Kirkegaard
 • 2016-17 Yin Yogalærer - Victor Chang, Singapore, 250 timer
 • 2016 Kursus i Moderne Smertevidenskab, - smertevidenskab.dk
 • 2016 Kursus i Smerteviden - Morten Høgh
 • 2015 Hot yogalærer i Vinyasa og Hatha 200 timer - Hot Yoga Copenhagen

Seneste erhvervserfaring:

 • 2016-nu Selvstændig ergoterapeut og smertebehandler
 • 2015-nu Adjunkt Vikar på Ergoterapeutuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol
 • 2016-2017 IPS Konsulent I Københavns Kommune

Uddannelser:

 • 2015 - Kandidat i Socialt arbejde, cand.soc. - Ålborg Universitet
 • 2013- Ergoterapeut, Professionshøjskolen Metropol

Yin Yoga

Events

Yin yoga events og workshops både i København og på Lolland.

Alle kan deltage på yin yoga hold uanset om man har skader, stivheder, er nybegynder eller er mere erfaren yogi.

 

Plantebaseret kostrådgivning

Plantebaseret

kostvejledning

Individuelt tilrettelag plantebaseret kostvejledning er for dig med irritabel tarm, mad allergier/intolerance, ønsker at blive veganer/skære ned på kød, hovedpiner, smerter, og lignende.

Du får både opskrifter, kostplan til at forbedre din tarmflora og sundhed.

Personlig Erfaring Og Smertebehandling

Ergoterapeutisk

Smertebehandling

Individuelt tilrettelagt behandlingsforløb baseret på samtaler,træningsøvelser øvelser og yin yoga.

Behadnlin af længerevarende smerter, hovedpiner, fordøjelsesproblemer og lignende gennem Eksplain Pain Education (Smertevidenskab).

 

Modtag nyhedsbrev med eksklusive opskrifter i din indbakke!

Social