
Desserter behøver ikke tage lang tid eller være svære at lave. Det er denne dessert et godt eksempel på.
Jeg er helt vild med rabarber, måske fordi det kan laves sødt men også har en syrlighed som jeg er glad for.
Sundhed i Rabarber
Der findes et utal af forskellige former for rabarber. i Kina findes en særlig rabarber rod som bl.a. er blevet brugt til at behandle mavetarm kræft og diabetes 2.
Hvis vi ser på Rabarber med mere vestlige øjne er det en grøntsag, som er meget fiberrig og har et højt indhold af antioxidanter samt et lavt indhold af sukker. Det er altså en utrolig sund grøntsag, som tilsat sødme rammer den der dejlige sur/sødme grad på tungen, der kan være utrolig tilfredsstillende.
Opskrift
Denne opskrift er glutenfri, vegansk og uden raffineret sukker. Altså en nem og sund dessert fyldt med antioxidanter 🙂
Dansk rabarber smager utrolig skønt sammen med kokos og i denne dessert får du alt det syrlige fra naturens side sammen med cremethed og sødme fra kokos.

Start med at skylle og skære rabarberne i tern. Kom dem dernæst i en gryde med vand, citronsaft fra en hel citron og sirup.
Bring det i kåg og sku derefter ned på 2. Når rabarberne begynder at blive bløde så moses de med en gaffel. Mangler der væske tilsættes vand og er du ikke til den syrlige smag af rabarber kan du tilføje mere sukker.
Sæt blandingen i en skål i køleskabet.
Tag alt det tykke fra koksmælken og hæld i en skål. Bland det med vaniljepulver og sirup indtil det har en sød smag som behager dig. Kom så blandingen i køleskab.
Når rabarberblandingen er helt kølet ned tag da fire skefulde i et pænt glas, og kom kokoscreme henover.
Top med hakkede mandler og dadler.
Serveres med kaffe, te eller hvidvin en varm sommeraften 🙂
Ingredients
Directions
Start med at skylle og skære rabarberne i tern. Kom dem dernæst i en gryde med vand, citronsaft fra en hel citron og sirup.
Bring det i kåg og sku derefter ned på 2. Når rabarberne begynder at blive bløde så moses de med en gaffel. Mangler der væske tilsættes vand og er du ikke til den syrlige smag af rabarber kan du tilføje mere sukker.
Sæt blandingen i en skål i køleskabet.
Tag alt det tykke fra koksmælken og hæld i en skål. Bland det med vaniljepulver og sirup indtil det har en sød smag som behager dig. Kom så blandingen i køleskab.
Når rabarberblandingen er helt kølet ned tag da fire skefulde i et pænt glas, og kom kokoscreme henover.
Top med hakkede mandler og dadler.
Serveres med kaffe, te eller hvidvin en varm sommeraften 🙂
Kunne man lave det med syltede kirsebær og derved bruge den som jule dessert
Ja det kunne man sagtens gøre 🙂