EnglishDanish

Dahl – lækker indisk grød der varmer

Jeg elsker det indiske og asiatiske køkken. Dahl er den sidste nye ret jeg er begyndt at lave. Særligt fordi det er nemt at lave meget af det og have det stående til når jeg kommer sent hjem om aftenen fra yoga 🙂

Dahl er en indisk linseret med tomat og andre grøntsager. Som i så mange andre linseretter kan man komme valgfri grøntsager i.

Jeg smagte første gang retten hos Grød og det var helt fantastisk ! Så jeg var nødt til at prøve at lave det selv 🙂

Du kan se resultatet neden for. Jeg brugte kartofler og gulerødder, men man kan bruge de grøntsager man vil. Jeg kom så saltede mangler og koriander på lige som de gør hos grød men man kan bruge lige det man vil.

Jeg lavede en stor omgang så jeg havde noget mad at varme når jeg kom sent hjem fra yoga. Det kan jeg klart anbefale – det kunne holde sig i 10 dage i køleskab så varmede jeg bare en portion ad gangen 🙂

Dahl med saltede mandler og koriander

Dahl med saltede mandler og koriander

Ingredienser

Til 5-6 personer

3500 gulerødder
2 fed hvidløg
1 tommelfingerstort stykke ingefær
300 g røde/grønne linser
1 liter vand
200 g hakkede tomater

1 spsk spidskommen

½ tsk sort peber
1 løg
3-4 spsk. smagsneutral olie
1 tsk gurkemeje
½ – 1 frisk rød chili
1 kanelstang
1 citron
1 dåse kokosmælk
4 tørrede limeblade
1 bundt koriander eller bredbladet persille, hvis ikke du kan lide korriander.
Tilbehør: saltede mandler og friske koriander

Fremgagsmåde

Varm 1/2 kop vand i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt i 5 min, tilsæt karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chili svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring. Tilføj derefter græskar, kartofler eller gulerødder i 1/2 cm skiver og svits dem til de bliver gyldne.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Lad det simre under låg i 15 minutter. Tilføj dernæst kokosmælken og lad retten koge op igen, lad den simre i 5 min og retten er klar.

Server din dahl med friske korriander og nødder på toppen.

Leave a Comment