EnglishDanish

Lækker vegansk brownie

Det her er nok den bedste veganske brownie jeg har lavet i lang tid. Den smager dejligt, har en carameliseret tekstur og er fyldt med gode ting. Der er ingen tilsat sukker, den er glutenfri og toppingen er lavet på avocado. 

Da jeg lavede denen kage var det fordi jeg havde chokolade cravings og bare have lyst til en stærk kraftig chokolade brownie.

Alle, der har smagt kagen siger den er smager dejligt af brownie og ikke er for sød.

IMG_3088

Bare fordi en kage er vegansk er den ikke nødvendigvis sund. Den kan stadigvæk være fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Jeg gør derfor ret meget ud af at lave mine kager så sunde som muligt. Derfor kan der være nogle af ingredienserne, som måske er anderledes end hvad du normalt bruger. Men hvis du ønsker en sund kage og dermed et mere stabili blodsukker, så kan jeg virkelig anbefale at prøve denne opskfit.

 

Det jeg er særligt vild med når det kommer til veganske kager er netop at man kan lave dem kun med sunde råvarer og forsøge at benytte grøntsager, frugt og mel som er fri fra tilsætningstoffer.

Yields6 Servings

 ¼ cup øko usaltet Mandelsmør
 ½ cup kokossukker
  cup kokossirup/ rismalt sirup
 ¼ cup kokosolie
 1 tsp vanilje sukker
 1 chia æg (2 spsk chia frø 6 spsk vand rørt sammen i en kop og står 10 min inden det kommes i)
 ½ cup mandel mel
 2 tbsp boghvedemel
 ¾ cup rå øko kakaopulver
Topping
 3 Avocadoer
 5 tbsp Kokosolie
 5 tbsp kakaopulver
 2 tsp valinjesukker

Fremgangsmåde
1

Start med at smelte kokosolien over lav varme i en kasserolle. Den skal ikke blive varm kun smelte og sæt ovenen på 200 gr.

Bland dejen sammen
2

I en skål piskes mandelsmør, sirup, vanilje, kakao, mel og kokosolie med elpisker til en samlet masse.
Kom massen i en smurt kageform og stil den i ovnen.
Bag kagen i 28-35 min.

Køl kagen i en time før du kommer topping på.

Avocadomousse topping
3

Smelt først kokosolien. Imens moses 3 modne avocadoer.

Bland det hele sammen med kakao, kokosolie og sukker i en skål til det er en samlet masse.
Lad massen stå på køl 30 min i køleskab inden du kommer den over kagen.

Kom derefter moussen oven på kagen og stil kagen på kø. Evt. kan du komme friske bær på toppen til at give kagen lidt surhed. Jeg kom lidt tørret øko hinbær på toppen, men hinbær eller blåbær vil også fungere godt.

Server kagen sammen med kaffe eller te 🙂

Ingredients

 ¼ cup øko usaltet Mandelsmør
 ½ cup kokossukker
  cup kokossirup/ rismalt sirup
 ¼ cup kokosolie
 1 tsp vanilje sukker
 1 chia æg (2 spsk chia frø 6 spsk vand rørt sammen i en kop og står 10 min inden det kommes i)
 ½ cup mandel mel
 2 tbsp boghvedemel
 ¾ cup rå øko kakaopulver
Topping
 3 Avocadoer
 5 tbsp Kokosolie
 5 tbsp kakaopulver
 2 tsp valinjesukker

Directions

Fremgangsmåde
1

Start med at smelte kokosolien over lav varme i en kasserolle. Den skal ikke blive varm kun smelte og sæt ovenen på 200 gr.

Bland dejen sammen
2

I en skål piskes mandelsmør, sirup, vanilje, kakao, mel og kokosolie med elpisker til en samlet masse.
Kom massen i en smurt kageform og stil den i ovnen.
Bag kagen i 28-35 min.

Køl kagen i en time før du kommer topping på.

Avocadomousse topping
3

Smelt først kokosolien. Imens moses 3 modne avocadoer.

Bland det hele sammen med kakao, kokosolie og sukker i en skål til det er en samlet masse.
Lad massen stå på køl 30 min i køleskab inden du kommer den over kagen.

Kom derefter moussen oven på kagen og stil kagen på kø. Evt. kan du komme friske bær på toppen til at give kagen lidt surhed. Jeg kom lidt tørret øko hinbær på toppen, men hinbær eller blåbær vil også fungere godt.

Server kagen sammen med kaffe eller te 🙂

Lækker vegansk brownie

Lad mig høre hvad i syntes om kagen  🙂 

Leave a Comment